Broccoli- och ädelostpaj

20120124-201728.jpg

Alltså, paj är ju typ den perfekta maten. Man tar bara det man har hemma och slänger i. Och så är det perfekt matlådemat också. T ex så här.

4 portioner/en normalstor form

Botten
100 g kallt smör
3 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl

Äggstanning
3 ekoägg
3 dl mjölk/grädde (ta vad du har samvete till, 2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk blir perfekt tycker jag)
Salt och peppar

Fyllning
1 färsk broccoli (tror det brukar vara 250 g) eller frysta broccolibuketter
Ädelost (ja ja möggelost, men det låter ju tjusigare så) mängd efter smak. Brukar ta en sån där Kvibille-trekant minus det jag hinner äta upp innan jag fått ner det i pajen.

Sätt ugnen på 225 grader.
Gojsa ihop degen med händerna i en bunke, eller matberedare om man nu vill vara fin i kanten. Sen ska den egentligen vila en halvtimme i kylen, men det är jag alltid för hungrig för att orka vänta på så det struntar jag i. Det blir bra ändå. Tryck ut i en smord form och förgrädda i ugnen medan du fixar resten.
Vispa ihop äggstanningen och smaka av med salt och peppar. Skär av broccolibuketterna om du använder färsk, stammarna kan man spara och ha i wok eller nåt annat fyndigt. Skär ner osten i små bitar.
Ta ut pajbottnen ur ugnen, lägg i fyllningen och häll över äggstanningen. Ställ tillbaka i ugnen och vänta tills den stelnat och fått färg, tar ungefär 20 minuter. Ät!

Annonser

Ett svar to “Broccoli- och ädelostpaj”

  1. Ann-Sofi MATSAFARI Says:

    Så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: