Då var det dags för nästa Billiga Veckan-rätt: Korv med rostade rotfrukter och äppelsallad! Och det blev gott! Korv och potatis kändes ju inte jättenytt, men senapssåsen gjorde det lite roligare och äppelsalladen var skitgod till. Prova!
600 g potatis
4 morötter
1 1/2 msk senap
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
4 tjocka korvar (jag tog choritzo)
2 äpplen
1/2 rödlök
1/2 dl fryst, hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
senap
Sätt ugnen på 250°C. Skär potatis i klyftor morötterna i stavar. Jag tycker inte man behöver skala först, tvätta av bara. Blanda potatis och morötter med olivolja i en långpanna. Ställ in i ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden. Vispa ihop senap med olivolja i en skål. Ta ut rotfrukterna, ringla över senapssåsen och blanda försiktigt och salta. Skär några snitt i korvarna och lägg dem bredvid rotfrukterna i långpannan. Ställ in i ugnen och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Dela, kärna ur och skär äpplen i cm-stora tärningar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Rör ihop fryst, hackad persilja, vitvinsvinäger och honung i en skål. Blanda ner äpple och lök. Servera äppelsalladen till korven och rotfrukterna. Klart!
februari 3, 2011 kl. 5:02 e m |
Hej! Hittade hit från en kommentar nånstans på Tasteline och fastnade vid några recept som jag var tvungen att spara ner 😉 Blev hungrig nu ju!
februari 3, 2011 kl. 7:38 e m |
Vad kul! Blev du hungrig har jag ju lyckats 😉
februari 6, 2011 kl. 11:45 e m |
Ser jätte mumsigt ut. Ett riktigt studentrecept!
april 8, 2013 kl. 11:09 e m |
When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me
when new comments are added- checkbox and now each time a comment
is added I get four emails with the same comment.
There has to be an easy method you can remove me from that service?
Thank you!