Räkpasta

Oj, första uppdateringen på hela veckan! Men mycket att göra och ett tomt kylskåp är ingen bra kombination när det gäller att hitta på mat som kan inspirera andra…
Eftersom det är fredag idag tänkte jag att jag iallafall måste försöka skrapa ihop det som fanns kvar i kylen till lite fredagsmat. det blev en räkpasta och jag tycker faktiskt jag lyckades riktigt bra! Det svåra var att komma på hur jag skulle krydda såsen, jag tycker egentligen räkor är godast som de är och har inte använt det så mycket i annan mat. Det fick bli enkelt med peppar, salt och sambal, men om någon av er har något annat förslag får ni gärna säga till! Såhär gjorde jag iallafall:

2-3 portioner

pasta
500 g räkor med skal
½ rödlök
1 scharlottenlök
1 burk creme fraiche
några msk tomatpuré
ca 1 ½ dl vitt vin
peppar
salt
sambal oelek
lite olja att steka i

Skala räkorna och börja koka pastan.
Hacka löken och stek den på svag värme i en stekpanna. Häll på creme fraichen, koka upp och häll sedan på vinet. Låt småkoka en stund och rör sedan ner tomatpurén och peppar, salt och sambal efter smak. När allt har kokat ihop, rör ner räkorna och den kokade pastan. Klart!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: