Supergoda frukostbullar

 

Förra söndan skrev jag ju att jag ville bli bättre på att variera helgfrukostarna, det är ju så himla mysigt att ligga i sängen och kolla på tv och äta något godare än det vanliga.
Så, jag surfade runt lite och hittade det här receptet på bloggen Pain de Martin (som jag nog ska ta och börja läsa förresten).
Bake off och köpebröd kan slänga sig i väggen, och hur ofta känner man egentligen för att gå ut till något bageri det första man gör på morgonen?
Bullarna blev supergoda och krävde verkligen minimalt med arbete, ca fem minuters jobb kvällen innan och sisådär fem minuter till på morgonen. Under tiden ugnen blir varm kan man ju duscha eller gå och lägga sig igen ;).
Ni måste prova!


8-10 bullar, receptet är taget  Härifrån.

Kvällen innan:
4 dl  vatten
1 tsk (10 g) färsk  jäst (jag hade inte färsk jäst hemma utan tog en femtedel av innehållet i en torrjästpåse och använde lite varmare än fingervarmt vatten. Rätt mkt meckigare men det funkade ju det med!)
8 dl  rågsikt
1 ½ tsk  salt
1 msk honung

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna. Du behöver inte knåda eller så, bara rör ihop tills allt blandat sig. Täck bunken med plast och ställ i kylen över natten.

På morgonen:
Sätt ugen på 275 grader, eller så varmt det går, och ställ in en tom plåt i ugnen.
Häll ut degen på en mjölad bänk eller bakbord. Dra ut degen så den blir ca 10 cm bred och 40 cm lång. Vik ihop den på längden så den blir ca 5*40 cm. Pensla på lite vatten (för att de ska bli sådär lite hård yta) och strö över lite mjöl. Om man inte som jag är superallergisk mot solrosfrön och därför varken äter det eller liknande frön kan man strö någon sort över, det blir säkert gott kan jag tro. Låt degen vila tills ugnen blir riktigt varm, ca 30 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen, dela degen i 8-10 bitar och lägg bitarna på den varma plåten. Eftersom plåten är varm fastnar inte brödet. Ställ in i ugnen, och vänta tills det fått mycket färg, tar ca 15 minuter. Klart!

7 svar to “Supergoda frukostbullar”

  1. backbyseven Says:

    Allt ser asgott ut 🙂 du är så duktig, ska ta och göra bakpotatisarna nån gång 🙂 mmmuuums

  2. Madelene Says:

    Dom där ser ju supermumsiga ut 🙂
    Fin blogg du har! Kraam

  3. Sara Says:

    ojoj, vad gott det låter! Undra om inte jag ska ta och testa dessa i helgen!

  4. Karin/Rosa maränger Says:

    Ååå så gott det där ser ut!

  5. Lyckat!! « Backbyseven's Blog Says:

    […] en matblogg ni kan lite på är allcookedup hon kan sina grejer till skillnad från vissa andra här.. […]

  6. Sara Says:

    Tack för din kommentar! Den är tom godare än bönsalladen på Max, väldigt gott med det syrliga äpplet i också. Vi gjorde en stor bönsallad så det finns kvar idag också och jag längtar till lunchen 🙂

  7. Malin Says:

    Tack! 🙂

    Lyxigt med bullar till frukost!
    Och vilken mysig blogg du har.

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar